Generelle vilkår og betingelser
Indholdsfortegnelse:
Artikel 1 - Definitioner
Artikel 2 - Iværksætterens identitet
Artikel 3 - Anvendelighed
Artikel 4 - Tilbuddet
Artikel 5 - Aftalen
Artikel 6 - Fortrydelsesret
Artikel 7 - Forbrugerens forpligtelser i fortrydelsesperioden
Artikel 8 - Forbrugerens udøvelse af fortrydelsesretten og omkostninger i forbindelse hermed
Artikel 9 - Den erhvervsdrivendes forpligtelser i tilfælde af fortrydelse
Artikel 10 - Udelukkelse af fortrydelsesretten
Artikel 11 - Prisen
Artikel 12 - Opfyldelse og yderligere garanti
Artikel 13 - Levering og udførelse
Artikel 14 - Varighed af transaktioner: varighed, opsigelse og forlængelse
Artikel 15 - Betaling
Artikel 16 - Klageprocedure
Artikel 17 - Tvister
Artikel 18 - Supplerende eller afvigende bestemmelser
Artikel 1 - Definitioner
I disse vilkår og betingelser gælder følgende definitioner:
1. Accessorisk aftale: en aftale, hvor forbrugeren erhverver varer, digitalt indhold og/eller tjenesteydelser i forbindelse med en fjernsalgsaftale, og disse varer, digitalt indhold og/eller tjenesteydelser leveres af den erhvervsdrivende eller af en tredjepart på grundlag af en aftale mellem denne tredjepart og den erhvervsdrivende;
2. Fortrydelsesfrist: den periode, inden for hvilken forbrugeren kan udøve sin fortrydelsesret;
3. Forbruger: den fysiske person, der ikke handler som led i sin handel, forretning, håndværk eller profession;
4. Dag: kalenderdag;
5. Digitalt indhold: data produceret og leveret i digital form;
6. Løbende kontrakt: en kontrakt om regelmæssig levering af varer, tjenester og/eller digitalt indhold i en defineret periode;
7. Varig databærer: ethvert værktøj - herunder e-mail - der gør det muligt for forbrugeren eller iværksætteren at gemme oplysninger, der er rettet til ham personligt på en måde, der tillader fremtidig konsultation eller brug i en periode, der passer til det formål, som oplysningerne er beregnet til, og som tillader uændret reproduktion af de lagrede oplysninger;
8. Fortrydelsesret: Forbrugerens mulighed for at træde tilbage fra fjernsalgsaftalen inden for fortrydelsesfristen;
9. Iværksætter: den fysiske eller juridiske person, der tilbyder produkter, (adgang til) digitalt indhold og/eller tjenester til forbrugere på afstand;
10. Fjernsalgsaftale: en aftale indgået mellem entreprenøren og forbrugeren inden for rammerne af et organiseret system til fjernsalg af produkter, digitalt indhold og/eller tjenester, hvor der til og med aftalens indgåelse gøres eksklusiv eller fælles brug af en eller flere teknikker til fjernkommunikation.
11. Model for fortrydelsesformular: den europæiske model for fortrydelsesformular, der er inkluderet i bilag I til disse vilkår og betingelser. Det er ikke nødvendigt at gøre bilag I tilgængeligt, hvis forbrugeren ikke har fortrydelsesret med hensyn til sin ordre;
12. Teknik til fjernkommunikation: midler, der kan bruges til at indgå en aftale, uden at forbrugeren og iværksætteren behøver at være sammen i samme rum på samme tid.
Artikel 2 - Iværksætterens identitet
Brepen B.V.
Herenweg 102
1431GX Aalsmeer (ingen besøgsadresse)
Telefonnummer: +31 (0)85-3039241
E-mail-adresse: info@brepen.dk
Handelskammerets nummer: 89100697
Btw-identificatienummer: NL864879209B01
Hvis iværksætterens aktivitet er underlagt en relevant licensordning: oplysninger om tilsynsmyndigheden.
oplysninger om tilsynsmyndigheden.
Hvis iværksætteren udøver et lovreguleret erhverv:
- den faglige sammenslutning eller organisation, som den tilhører;
- den faglige titel, det sted i EU eller Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, hvor den blev tildelt;
- en henvisning til de faglige regler, der gælder i Holland, og angivelse af, hvor og hvordan disse faglige regler kan tilgås.
Artikel 3 - Anvendelighed
1. Disse generelle vilkår og betingelser gælder for ethvert tilbud fra iværksætteren og for enhver fjernkontrakt indgået mellem iværksætter og forbruger.
2. Inden fjernsalgsaftalen indgås, skal teksten til disse generelle vilkår og betingelser stilles til rådighed for forbrugeren. Hvis dette ikke er rimeligt muligt, skal iværksætteren, inden fjernaftalen indgås, angive, på hvilken måde de generelle vilkår og betingelser kan inspiceres i iværksætterens lokaler, og at de vil blive sendt gratis til forbrugeren så hurtigt som muligt efter anmodning.
3. Hvis fjernsalgsaftalen indgås elektronisk, uanset det foregående afsnit, og inden fjernsalgsaftalen indgås, kan teksten til disse generelle vilkår og betingelser stilles til rådighed for forbrugeren elektronisk på en sådan måde, at den let kan gemmes af forbrugeren på en holdbar databærer. Hvis dette ikke er rimeligt muligt, vil det, inden fjernsalgsaftalen indgås, blive angivet, hvor de generelle vilkår og betingelser kan inspiceres elektronisk, og at de vil blive sendt elektronisk eller på anden måde gratis på forbrugerens anmodning.
4. I tilfælde af at specifikke produkt- eller tjenestebetingelser gælder ud over disse generelle betingelser, gælder andet og tredje afsnit mutatis mutandis, og i tilfælde af modstridende betingelser kan forbrugeren altid stole på den gældende bestemmelse, der er mest gunstig for ham.
Artikel 4 - Tilbuddet
1. Hvis et tilbud har en begrænset gyldighedsperiode eller er underlagt betingelser, skal dette udtrykkeligt fremgå af tilbuddet.
2. Tilbuddet indeholder en fuldstændig og nøjagtig beskrivelse af de produkter, det digitale indhold og/eller de tjenester, der tilbydes. Beskrivelsen er tilstrækkelig detaljeret til at muliggøre en korrekt vurdering af tilbuddet fra forbrugeren. Hvis iværksætteren bruger billeder, er disse en sandfærdig repræsentation af de tilbudte produkter, tjenester og / eller digitalt indhold. Åbenlyse fejl eller åbenlyse fejl i tilbuddet binder ikke iværksætteren.
3. Hvert tilbud indeholder sådanne oplysninger, at det er klart for forbrugeren, hvilke rettigheder og forpligtelser der er knyttet til at acceptere tilbuddet.
Artikel 5 - Aftalen
1. Med forbehold af bestemmelserne i stk. 4 indgås aftalen på det tidspunkt, hvor forbrugeren accepterer tilbuddet og opfylder de fastsatte betingelser.
2. Hvis forbrugeren har accepteret tilbuddet elektronisk, vil den erhvervsdrivende straks bekræfte modtagelsen af accepten af tilbuddet elektronisk. Så længe modtagelsen af denne accept ikke er blevet bekræftet af iværksætteren, kan forbrugeren opløse aftalen.
3. Hvis aftalen indgås elektronisk, skal iværksætteren træffe passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte den elektroniske overførsel af data og skal sikre et sikkert webmiljø. Hvis forbrugeren kan betale elektronisk, skal iværksætteren overholde passende sikkerhedsforanstaltninger.
4. Iværksætteren kan inden for juridiske rammer - informere sig selv om, hvorvidt forbrugeren kan opfylde sine betalingsforpligtelser, samt alle de fakta og faktorer, der er vigtige for en ansvarlig indgåelse af fjernaftalen. Hvis iværksætteren på baggrund af denne undersøgelse har gode grunde til ikke at indgå aftalen, har han ret til at afvise en ordre eller ansøgning eller at knytte særlige betingelser til gennemførelsen, mens han angiver grunde.
5. Senest ved levering af produktet, tjenesteydelsen eller det digitale indhold skal iværksætteren sende forbrugeren følgende oplysninger skriftligt eller på en sådan måde, at forbrugeren kan gemme dem på en tilgængelig måde på en holdbar databærer:
6. Besøgsadressen på den erhvervsdrivendes virksomhed, hvor forbrugeren kan henvende sig med klager;
7. betingelserne for og den måde, hvorpå forbrugeren kan gøre brug af fortrydelsesretten, eller en klar erklæring om udelukkelse af fortrydelsesretten
8. oplysninger om garantier og eksisterende eftersalgsservice
9. prisen inklusive alle afgifter på produktet, tjenesteydelsen eller det digitale indhold; hvor det er relevant, leveringsomkostningerne; og metoden til betaling, levering eller opfyldelse af fjernsalgsaftalen
10. kravene til opsigelse af aftalen, hvis aftalen har en varighed på mere end et år eller er af ubestemt varighed;
11. hvis forbrugeren har fortrydelsesret, modellen til fortrydelsesformular.
12. I tilfælde af en varighedstransaktion gælder bestemmelsen i det foregående afsnit kun for den første levering.
Artikel 6 - Fortrydelsesret
I tilfælde af produkter:
1. Forbrugeren kan opløse en aftale om køb af et produkt i løbet af en refleksionsperiode på mindst 14 dage uden at give grunde. Iværksætteren kan spørge forbrugeren om årsagen til tilbagetrækning, men kan ikke forpligte forbrugeren til at give sin grund (e).
2. Fortrydelsesfristen i stk. 1 starter dagen efter, at forbrugeren eller en tredjepart, der på forhånd er udpeget af forbrugeren, og som ikke er transportøren, har modtaget produktet, eller:
3. hvis forbrugeren har bestilt flere produkter i samme rækkefølge: den dag, hvor forbrugeren eller en af denne udpeget tredjemand har modtaget det sidste produkt. Den erhvervsdrivende kan, forudsat at han tydeligt har informeret forbrugeren om dette forud for bestillingsprocessen, afvise en ordre på flere produkter med forskellige leveringstider.
4. hvis leveringen af et produkt består af flere forsendelser eller dele: den dag, hvor forbrugeren, eller en tredjepart angivet af ham, har modtaget den sidste forsendelse eller del;
1. i tilfælde af aftaler om regelmæssig levering af produkter i en given periode: den dag, hvor forbrugeren, eller en tredjepart udpeget af ham, har modtaget det første produkt.
I tilfælde af tjenester og digitalt indhold, der ikke leveres på et håndgribeligt medium:
3. Forbrugeren kan ophæve en tjenesteydelsesaftale og en aftale om levering af digitalt indhold, der ikke leveres på et fysisk medium, i mindst 14 dage uden at angive nogen grund. Den erhvervsdrivende kan spørge forbrugeren om årsagen til tilbagetrækningen, men kan ikke forpligte forbrugeren til at give sin(e) grund(e).
4. Den refleksionsperiode, der er nævnt i stk. 3, starter dagen efter aftalens indgåelse.
Forlænget betænkningstid for produkter, tjenester og digitalt indhold, der ikke leveres på et håndgribeligt medium i tilfælde af manglende information om fortrydelsesret:
5. Hvis den erhvervsdrivende ikke har givet forbrugeren de lovpligtige oplysninger om fortrydelsesretten eller modellen til fortrydelsesformularen, udløber fortrydelsesperioden 12 måneder efter udløbet af den oprindelige fortrydelsesperiode, der er fastsat i overensstemmelse med de foregående afsnit i denne artikel.
6. Hvis den erhvervsdrivende har givet forbrugeren de oplysninger, der henvises til i det foregående afsnit, inden for tolv måneder efter ikrafttrædelsesdatoen for den oprindelige fortrydelsesperiode, udløber fortrydelsesperioden 14 dage efter den dag, hvor forbrugeren modtog disse oplysninger.
Artikel 7 - Forbrugerens forpligtelser i betænkningstiden
1. I betænkningstiden skal forbrugeren håndtere produktet og dets emballage med omhu. Han må kun pakke produktet ud eller bruge det i det omfang, det er nødvendigt for at fastslå produktets art, egenskaber og funktion. Det grundlæggende princip her er, at forbrugeren kun må håndtere og inspicere produktet, som han ville have lov til at gøre i en butik.
2. Forbrugeren er kun ansvarlig for værdiforringelse af produktet som følge af en måde at håndtere produktet på, der går ud over, hvad der er tilladt i stk. 1.
3. Forbrugeren er ikke ansvarlig for værdiforringelse af produktet, hvis den erhvervsdrivende ikke har givet ham alle lovpligtige oplysninger om fortrydelsesretten før eller på tidspunktet for indgåelsen af aftalen.
Artikel 8 - Forbrugerens udøvelse af fortrydelsesretten og omkostninger i forbindelse hermed
1. Hvis forbrugeren udøver sin fortrydelsesret, skal han underrette iværksætteren inden for fortrydelsesperioden ved hjælp af modelfortrydelsesformularen eller på en anden utvetydig måde.
2. Så hurtigt som muligt, men inden for 14 dage fra dagen efter den i stk. 1 nævnte meddelelse, returnerer forbrugeren produktet eller overdrager det til (en autoriseret repræsentant for) iværksætteren. Dette er ikke påkrævet, hvis entreprenøren har tilbudt at afhente produktet selv. Forbrugeren har under alle omstændigheder overholdt returfristen, hvis han returnerer produktet, inden fortrydelsesfristen er udløbet.
3. Forbrugeren returnerer produktet med alt leveret tilbehør, hvis det er rimeligt muligt i original stand og emballage, og i overensstemmelse med de rimelige og klare instruktioner fra iværksætteren.
4. Risikoen og bevisbyrden for korrekt og rettidig udøvelse af fortrydelsesretten ligger hos forbrugeren.
5. Forbrugeren skal bære de direkte omkostninger ved returnering af produktet. Hvis den erhvervsdrivende ikke har angivet, at forbrugeren skal bære disse omkostninger, eller hvis den erhvervsdrivende angiver at bære omkostningerne selv, behøver forbrugeren ikke at bære omkostningerne ved returforsendelse.
6. Hvis forbrugeren trækker sig tilbage efter først udtrykkeligt at have anmodet om, at udførelsen af tjenesten eller leveringen af gas, vand eller elektricitet, der ikke er klar til salg i et begrænset volumen eller en bestemt mængde, starter i tilbagetrækningsperioden, skylder forbrugeren iværksætteren et beløb, der er proportionalt med den del af forpligtelsen, der er opfyldt af iværksætteren på tidspunktet for tilbagetrækning, sammenlignet med den fulde opfyldelse af forpligtelsen.
7. Forbrugeren skal ikke bære nogen omkostninger for udførelse af tjenesteydelser eller levering af vand, gas eller elektricitet, der ikke er gjort klar til salg i et begrænset volumen eller mængde, eller for at levere fjernvarme, hvis:
8. den erhvervsdrivende ikke har givet forbrugeren de lovpligtige oplysninger om fortrydelsesret, omkostningsgodtgørelse ved fortrydelse eller modellen for fortrydelsesformular, eller;
9. forbrugeren ikke udtrykkeligt har anmodet om at påbegynde udførelsen af tjenesteydelsen eller leveringen af gas, vand, elektricitet eller fjernvarme i fortrydelsesperioden.
10. Forbrugeren skal ikke bære nogen omkostninger for hel eller delvis levering af digitalt indhold, der ikke leveres på et håndgribeligt medium, hvis:
11. han ikke forud for leveringen udtrykkeligt har givet sit samtykke til, at opfyldelsen af aftalen påbegyndes inden fortrydelsesfristens udløb;
12. han ikke har anerkendt at have mistet sin fortrydelsesret, da han gav sit samtykke, eller
13. den erhvervsdrivende har undladt at bekræfte denne erklæring fra forbrugeren.
14. Hvis forbrugeren udøver sin fortrydelsesret, opløses alle yderligere aftaler i henhold til loven.
Artikel 9 - Iværksætterens forpligtelser i tilfælde af tilbagetrækning
1. Hvis den erhvervsdrivende giver forbrugeren mulighed for at meddele fortrydelsen elektronisk, skal han straks sende en bekræftelse på modtagelsen af denne meddelelse.
2. Iværksætteren refunderer alle forbrugerens betalinger, herunder eventuelle leveringsomkostninger, der opkræves af iværksætteren for det returnerede produkt, uden forsinkelse, men inden for 14 dage efter den dag, hvor forbrugeren underretter ham om tilbagetrækningen. Medmindre iværksætteren tilbyder at afhente produktet selv, kan han vente med refusion, indtil han har modtaget produktet, eller indtil forbrugeren beviser, at han har returneret produktet, alt efter hvad der er først.
3. Iværksætteren skal bruge det samme betalingsmiddel, som forbrugeren har brugt til tilbagebetaling, medmindre forbrugeren accepterer en anden metode. Refusionen er gratis for forbrugeren.
4. Hvis forbrugeren har valgt en dyrere leveringsmetode end den billigste standardlevering, behøver iværksætteren ikke at refundere de ekstra omkostninger for den dyrere metode.
Artikel 10 - Udelukkelse af fortrydelsesretten
Den erhvervsdrivende kan udelukke følgende produkter og tjenester fra fortrydelsesretten, men kun hvis den erhvervsdrivende tydeligt har angivet dette, når han fremsætter tilbuddet, eller i det mindste i god tid inden aftalen indgås:
1. Produkter eller tjenester, hvis pris er underlagt udsving på det finansielle marked, som iværksætteren ikke har nogen indflydelse på, og som kan forekomme inden for tilbagetrækningsperioden;
2. Kontrakter indgået under en offentlig auktion. En offentlig auktion betyder en salgsmetode, hvor produkter, digitalt indhold og / eller tjenester tilbydes af iværksætteren til forbrugeren, der er personligt til stede eller får mulighed for at være personligt til stede på auktionen, ledet af en auktionarius, og hvor den vindende byder er forpligtet til at købe produkterne, digitalt indhold og / eller tjenester;
3. Servicekontrakter, efter fuld udførelse af servicen, men kun hvis:
4. ydelsen er påbegyndt med forbrugerens udtrykkelige forudgående samtykke; og
5. forbrugeren har erklæret, at han mister sin fortrydelsesret, når iværksætteren har udført kontrakten fuldt ud;
6. Pakkerejser som nævnt i artikel 7:500 i den hollandske civillovbog og aftaler om passagertransport;
7. Serviceaftaler om levering af indkvartering, hvis aftalen indeholder en bestemt dato eller periode for udførelse og andet end til boligformål, transport af varer, biludlejningstjenester og catering;
8. Kontrakter vedrørende fritidsaktiviteter, hvis kontrakten fastsætter en bestemt dato eller periode for udførelsen heraf;
9. Produkter, der er fremstillet efter forbrugerens specifikationer, som ikke er præfabrikerede, og som er fremstillet på grundlag af et individuelt valg eller en beslutning truffet af forbrugeren, eller som klart er beregnet til en bestemt person;
10. Produkter, der fordærves hurtigt eller har en begrænset holdbarhed;
11. Forseglede produkter, der ikke er egnede til at blive returneret af hensyn til sundhedsbeskyttelse eller hygiejne, og hvis forsegling er blevet brudt efter levering;
12. Produkter, der på grund af deres art uigenkaldeligt blandes med andre produkter efter levering; 13;
13. Alkoholiske drikkevarer, hvis pris blev aftalt ved aftalens indgåelse, men hvis levering først kan finde sted efter 30 dage, og hvis faktiske værdi afhænger af udsving på markedet, som iværksætteren ikke har nogen indflydelse på;
14. Forseglede lyd- og videooptagelser og computersoftware, hvor forseglingen er blevet brudt efter levering;
15. Aviser, magasiner eller tidsskrifter, med undtagelse af abonnementer på disse;
16. Levering af digitalt indhold på anden måde end på en materiel bærer, men kun hvis:
17. ydelsen er påbegyndt med forbrugerens udtrykkelige forudgående samtykke; og
18. forbrugeren har erklæret, at han derved mister sin fortrydelsesret.
Artikel 11 - Prisen
1. I løbet af den gyldighedsperiode, der er angivet i tilbuddet, må priserne på de tilbudte produkter og/eller tjenester ikke forhøjes, bortset fra prisændringer som følge af ændringer i momssatser.
2. I modsætning til det foregående afsnit kan iværksætteren tilbyde produkter eller tjenester, hvis priser er underlagt udsving på det finansielle marked, der er uden for iværksætterens kontrol, med variable priser. Denne forbindelse til udsving og det faktum, at alle nævnte priser er målpriser, skal nævnes i tilbuddet.
3. Prisstigninger inden for 3 måneder efter kontraktens indgåelse er kun tilladt, hvis de er et resultat af lovbestemmelser eller bestemmelser.
4. Prisstigninger fra 3 måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis iværksætteren har fastsat det, og:
5. de er et resultat af lovbestemmelser eller bestemmelser; eller
6. forbrugeren har ret til at opsige aftalen på den dag, hvor prisstigningen træder i kraft.
7. De priser, der er nævnt i tilbuddet om produkter eller tjenester, inkluderer moms.
Artikel 12 - Overholdelse af aftalen og yderligere garanti
1. Den erhvervsdrivende garanterer, at produkterne og / eller tjenesterne overholder kontrakten, de specifikationer, der er angivet i tilbuddet, de rimelige krav til sundhed og / eller anvendelighed og de eksisterende lovbestemmelser og / eller regeringsbestemmelser på den dato, hvor kontrakten blev indgået. Hvis det er aftalt, garanterer iværksætteren også, at produktet er egnet til andet end normal brug.
2. En yderligere garanti fra iværksætteren, hans leverandør, producent eller importør begrænser aldrig de juridiske rettigheder og krav, som forbrugeren kan håndhæve over for iværksætteren på grundlag af aftalen, hvis iværksætteren ikke har opfyldt sin del af aftalen.
3. Ekstra garanti betyder enhver forpligtelse fra iværksætteren, hans leverandør, importør eller producent, hvor han giver forbrugeren visse rettigheder eller krav, der går ud over, hvad han er juridisk forpligtet til at gøre, hvis han ikke har opfyldt sin del af aftalen.
Artikel 13 - Levering og udførelse
1. Iværksætteren skal udvise den størst mulige omhu ved modtagelse og udførelse af ordrer på produkter og ved vurdering af ansøgninger om levering af tjenesteydelser.
2. Leveringsstedet er den adresse, som forbrugeren har gjort iværksætteren bekendt med.
3. Med behørig overholdelse af bestemmelserne i artikel 4 i disse generelle vilkår og betingelser udfører iværksætteren accepterede ordrer med passende hastighed, men senest inden for 30 dage, medmindre der er aftalt en anden leveringsperiode. Hvis leveringen forsinkes, eller hvis en ordre ikke kan udføres eller kun kan udføres delvist, vil forbrugeren blive informeret om dette senest 30 dage efter, at ordren blev afgivet. I så fald har forbrugeren ret til at ophæve aftalen uden omkostninger og ret til eventuel erstatning.
4. Efter opløsning i overensstemmelse med det foregående afsnit refunderer iværksætteren det beløb, som forbrugeren har betalt uden forsinkelse.
5. Risikoen for skade og / eller tab af produkter hviler på iværksætteren indtil leveringstidspunktet til forbrugeren eller en repræsentant, der er udpeget på forhånd og gjort kendt for iværksætteren, medmindre andet udtrykkeligt er aftalt.
Artikel 14 - Varighedstransaktioner: varighed, opsigelse og forlængelse
Opsigelse:
1. Forbrugeren kan til enhver tid opsige en tidsubegrænset kontrakt, der strækker sig til den regelmæssige levering af produkter (inklusive elektricitet) eller tjenester, underlagt de gældende opsigelsesregler og en maksimal opsigelsesperiode på en måned.
2. Forbrugeren kan opsige en tidsbegrænset aftale, der er indgået om regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenesteydelser, når som helst ved udløbet af den tidsbegrænsede periode i overensstemmelse med de gældende opsigelsesregler og en opsigelsesperiode, der ikke overstiger en måned.
3. Forbrugere kan opsige de aftaler, der henvises til i de foregående afsnit:
o opsige til enhver tid og ikke være begrænset til opsigelse på et bestemt tidspunkt eller i en bestemt periode;
o opsiges mindst på samme måde, som de blev indgået af ham;
o altid opsiges med det samme opsigelsesvarsel, som iværksætteren har fastsat for sig selv.
Fornyelse:
4. En kontrakt, der er indgået for en bestemt periode, og som omfatter regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenesteydelser, kan ikke stiltiende forlænges eller fornyes for en bestemt periode.
5. Uanset det foregående afsnit kan en tidsbegrænset aftale, der er indgået om regelmæssig levering af dag- eller ugeaviser og tidsskrifter, stiltiende forlænges for en tidsbegrænset periode på højst tre måneder, hvis forbrugeren kan opsige den forlængede aftale ved udløbet af forlængelsesperioden med et varsel på højst en måned.
6. En tidsbegrænset aftale, der er indgået om regelmæssig levering af varer eller tjenesteydelser, kan kun stiltiende forlænges på ubestemt tid, hvis forbrugeren til enhver tid kan opsige den med et varsel, der ikke overstiger en måned. Opsigelsesvarslet må ikke overstige tre måneder, hvis aftalen omfatter regelmæssig, men mindre end én gang om måneden, levering af dag-, nyheds- og ugeaviser og magasiner.
7. En tidsbegrænset kontrakt om regelmæssig levering af dag-, nyheds- og ugeaviser og -magasiner til introduktionsformål (prøve- eller introduktionsabonnement) fortsættes ikke stiltiende og ophører automatisk ved prøve- eller introduktionsperiodens udløb.
Varighed:
8. Hvis en aftale har en varighed på mere end et år, kan forbrugeren efter et år opsige aftalen til enhver tid med et varsel på højst en måned, medmindre rimelighed og saglighed taler imod opsigelse før udløbet af den aftalte varighed.
Artikel 15 - Betaling
1. Medmindre andet er fastsat i aftalen eller yderligere vilkår og betingelser, skal de beløb, som forbrugeren skylder, betales senest 14 dage efter betænkningstidens begyndelse eller, i mangel af en betænkningsperiode, senest 14 dage efter aftalens indgåelse. I tilfælde af en aftale om levering af en tjenesteydelse begynder denne periode dagen efter, at forbrugeren har modtaget bekræftelsen på aftalen.
2. Ved salg af produkter til forbrugere må generelle vilkår og betingelser aldrig kræve, at forbrugeren betaler mere end 50% på forhånd. Hvis der er aftalt forudbetaling, kan forbrugeren ikke gøre nogen rettigheder gældende vedrørende udførelsen af den pågældende ordre eller tjenesteydelse, før den aftalte forudbetaling er foretaget.
3. Forbrugeren har pligt til straks at rapportere unøjagtigheder i betalingsoplysninger, der er leveret eller nævnt til iværksætteren.
4. Hvis forbrugeren ikke rettidigt opfylder sin betalingsforpligtelse (r), er forbrugeren, efter at han er blevet informeret af iværksætteren om den forsinkede betaling, og iværksætteren har givet forbrugeren en periode på 14 dage til stadig at opfylde sine betalingsforpligtelser, efter manglende betaling inden for denne 14-dages periode, skylder den lovbestemte rente på det skyldige beløb, og iværksætteren har ret til at opkræve de udenretslige opkrævningsomkostninger, der er foretaget af ham. Disse inkassoomkostninger udgør maksimalt: 15% af udestående beløb op til € 2.500; 10% af de næste € 2.500 og 5% af de næste € 5.000, med et minimum på € 40. Indehaveren kan afvige fra disse beløb og procentsatser til fordel for forbrugeren.
Artikel 16 - Klageprocedure
1. Iværksætteren har en tilstrækkeligt offentliggjort klageprocedure og behandler klagen i overensstemmelse med denne klageprocedure.
2. Klager over gennemførelsen af aftalen skal indgives til iværksætteren inden for en rimelig tid efter, at forbrugeren har opdaget manglerne, fuldt og tydeligt beskrevet.
3. Klager indgivet til iværksætteren skal besvares inden for en periode på 14 dage fra datoen for modtagelsen. Hvis en klage kræver en forudsigelig længere behandlingstid, vil iværksætteren svare inden for 14-dages perioden med en meddelelse om modtagelse og en indikation af, hvornår forbrugeren kan forvente et mere detaljeret svar.
4. Forbrugeren skal under alle omstændigheder give iværksætteren 4 uger til at løse klagen efter gensidig aftale. Efter denne periode opstår der en tvist, der er underlagt tvistbilæggelsesproceduren.
Artikel 17 - Tvister
1. På aftaler mellem iværksætteren og forbrugeren, som disse generelle betingelser finder anvendelse på, finder kun hollandsk lov anvendelse.
Artikel 18 - Yderligere eller forskellige bestemmelser
Yderligere bestemmelser eller bestemmelser, der afviger fra disse generelle vilkår og betingelser, må ikke være til skade for forbrugeren og skal registreres skriftligt eller på en sådan måde, at forbrugeren kan gemme dem på en tilgængelig måde på en holdbar databærer.
Bilag I: Model til fortrydelsesformular
Model til fortrydelsesformular
(Udfyld og returner kun denne formular, hvis du ønsker at træde tilbage fra aftalen)
- Til: [ navn på iværksætter]
[ iværksætterens geografiske adresse]
[ iværksætterens faxnummer, hvis det er tilgængeligt]
[ iværksætterens e-mailadresse eller elektroniske adresse]
- Jeg/vi* informerer/deler* dig hermed, at jeg/vi* har indgået vores aftale vedrørende
salg af følgende produkter: [produktbetegnelse]*
levering af følgende digitale indhold: [betegnelse for digitalt indhold]*
levering af følgende tjenesteydelse: [tjenesteydelsesbetegnelse]*,
tilbagekalder/tilbagekalder*
- Bestilt den*/modtaget den* [dato for bestilling, hvis der er tale om tjenesteydelser, eller modtagelse, hvis der er tale om produkter].
- [Navn på forbruger(e)]
- Adresse forbruger(e)]
- [Forbrugerens underskrift] (kun hvis denne formular indsendes på papir)
- Dato]
* Slet det, der ikke gælder, eller udfyld det, der gælder.